Paluszki smażone

0

Przepis na paluszki smażone

Składniki:

  • 20 dag mąki
  • 2 jaja
  • 1/4 l mleka
  • sól
  • 1/4 kg smalcu do smażenia
  • cukier waniliowy

Opis:

  1. Rozmieszać w garnku mąkę, jaja, mleko z solą.
  2. Wlać na posmarowaną blachę na grubość małego palca.
  3. Wstawić do piekarnika.
  4. Gdy ciasto się zetnie pokrajać w małe kwadraty.
  5. Naciąć każdy kwadracik przez środek.
  6. Smażyć na gorącym tłuszczu tak jak pączki.
  7. Gorące podać na serwecie, posypać cukrem waniliowym.
Share.

About Author

Cześć! Miło Cię tu widzieć. Mam na imię Nina. Całkiem pokaźna książka z przepisami zostanie teraz rozbudowana o inne, równie inspirujące i babskie tematy. Wpadaj, kiedy tylko masz ochotę ugotować coś fajnego, przeczytać szczerą recenzję lub po prostu sprawdzić co się u mnie dzieje. Znajdziesz mnie również na FB, Instagramie oraz Endomondo. Wspominałam już, że tort bezowy z kremem mascarpone długo się przy mnie nie uchowa i nigdy nie odmawiam zakupów?

Leave A Reply