Ogórki nadziewane mięsem i kaszą

0

Przepis na ogórki nadziewane mięsem i kaszą

Składniki:

  • 8 średniej wielkości świeżych ogórków
  • 10 dkg kaszy jęczmiennej
  • 20 dkg wieprzowiny bez kości
  • sól
  • 5 dkg cebuli
  • 1 jajo
  • pieprz
  • 2 dkg tłuszczu
  • 1 łyżeczka siekanego kopru
  • 1/8 l śmietany
  • 1 dkg mąki
  • 1 kostka przypraw do zup
  • 1 łyżeczka siekanej pietruszki

Opis:

  1. Ogórki świeże przyrządzić jak bakłażany. Po zapieczeniu oblać osoloną śmietaną, połączoną z mąką, do smaku dodać kostkę przyprawy do zup.
  2. Chwilkę zapiekać. Wyłożyć na półmisek, oblać sosem.
  3. Posypać zieloną, siekaną pietruszką.
  4. Osobno podać ziemniaki.
Share.

Leave A Reply