Ogórki nadziewane mięsem i kaszą

0

Przepis na ogórki nadziewane mięsem i kaszą

Składniki:

  • 8 średniej wielkości świeżych ogórków
  • 10 dkg kaszy jęczmiennej
  • 20 dkg wieprzowiny bez kości
  • sól
  • 5 dkg cebuli
  • 1 jajo
  • pieprz
  • 2 dkg tłuszczu
  • 1 łyżeczka siekanego kopru
  • 1/8 l śmietany
  • 1 dkg mąki
  • 1 kostka przypraw do zup
  • 1 łyżeczka siekanej pietruszki

Opis:

  1. Ogórki świeże przyrządzić jak bakłażany. Po zapieczeniu oblać osoloną śmietaną, połączoną z mąką, do smaku dodać kostkę przyprawy do zup.
  2. Chwilkę zapiekać. Wyłożyć na półmisek, oblać sosem.
  3. Posypać zieloną, siekaną pietruszką.
  4. Osobno podać ziemniaki.
Share.

About Author

Cześć! Miło Cię tu widzieć. Mam na imię Nina. Całkiem pokaźna książka z przepisami zostanie teraz rozbudowana o inne, równie inspirujące i babskie tematy. Wpadaj, kiedy tylko masz ochotę ugotować coś fajnego, przeczytać szczerą recenzję lub po prostu sprawdzić co się u mnie dzieje. Znajdziesz mnie również na FB, Instagramie oraz Endomondo. Wspominałam już, że tort bezowy z kremem mascarpone długo się przy mnie nie uchowa i nigdy nie odmawiam zakupów?

Leave A Reply