Mus z szynki

0

Przepis na mus z szynki

Składniki:

  • 25 dag szynki
  • pół cytryny
  • pół łyżki oliwy
  • szklanka ubitej śmietany
  • 4 listki sałaty
  • pomidor
  • jajo
  • pieprz
  • sól
  • zielona pietruszka

Opis:

  1. Zieleninę umyć i osuszyć ściereczką.
  2. Umyty pomidor i ugotowane na twardo jajo przekrajać na 4 części.
  3. Szynkę zmiksować w mikserze lub 2 razy przepuścić przez maszynkę.
  4. Przyprawić sokiem z połowy cytryny, pieprzem, solą, oliwą.
  5. Wymieszać z bitą śmietaną.
  6. Mus przełożyć do kompotierek lub szerokich pucharków i wstawić na ok. 1 godz. do lodówki.
  7. Przed podaniem przybrać każde naczynko listkiem sałaty, cząstką jaja i pomidora, dołożyć gałązkę pietruszki.
Share.

Leave A Reply