Koszyczki kiełbasiane

0

Przepis na koszyczki kiełbasiane

Składniki:

  • 25dag grubej kiełbasy ( 8 plastrów, po 0,2 grubości )
  • 4dag tłuszczu
  • puszka zielonego groszku
  • mielona papryka
  • ser

Opis:

  1. Na dość mocno rozgrzanym tłuszczu kłaść plastry kiełbasy np. żywieckiej, szynkowej, kminkowej, serwolatki, bo te najczęściej mają osłonki naturalne ( podczas smażenia kurczą się one i podnoszą do góry brzeg krążka kiełbasy ).
  2. Przygotowane krążki przełożyć na półmisek i napełnić zielonym groszkiem, oprószonym mieloną papryką i startym, żółtym serem, lub alternatywnie- kapustą zasmażoną, kawałkami kalafiora, podsmażonymi pomidorami.

Źródło: Ze zwykłych produktów, niezwykłe potrawy. K. Pyszkowska

Share.

Leave A Reply