Kiełbaski rumuńskie

0

Przepis na kiełbaski rumuńskie

Opis:

    1. Posiekać lub rozdrobnić wieprzowinę, dodać ½ łyżkę soli, pieprzu, majeranku i roztarty czosnek, wlać 3 łyżki zimnej wody, bardzo dokładnie wyrobić łyżką.
    2. Podzielić na 8 równych części, uformować małe kiełbaski, panierować w mące, jajku, bułeczce, smażyć.
    3. Podawać z soczewicą, fasolką, kapustą, buraczkami.

      Składniki:

        • ¼ wieprzowiny
        • szczypta pieprzu
        • majeranek
        • ½ łyżka soli
        • 1 ząbek czosnku
        • 1 jajko
        • 1/16 tartej bułki
        • 2 dag mąki do panierowania
        • trochę oleju do smażenia

          Źródło: Jak gotować, Maria Disslowa

          Share.

          Leave A Reply