Kanapki nadziewane

0

Przepis na kanapki nadziewane

Opis:

  1. Bułkę rozciąć wzdłuż i wydrążyć środek.
  2. Ser utrzeć na tarce, szynke pokroić na małe kawałki, włożyć do miski wraz z bryndzą, oczyszczoną z łusek i ości sardynką, wlać oliwę, utrzeć wałkiem na masę, dodać paprykę.
  3. Połówki bułki napełnić masą i połączyć. Pokrajać w cienkie grzanki, przybrać na wierzchu kawiorem, obsypać wokoło drobno pokrajanym szczypiorkiem.
  4. Nadzienia do tych kanapek można robić według włąsnego pomysłu z różnych mięs, jaj, serów i innych dodatków.

Składniki:

  • 1 długa bułka
  • masło
  • bryndza
  • ser żółty
  • sardynka
  • szynka
  • szczypta papryki
  • 6 dag kawioru
  • szczypiorek do przybrania

Źródło: Jak gotować, Maria Disslowa

Share.

Leave A Reply