Przepis na kanapki nadziewane
Opis:
- Bułkę rozciąć wzdłuż i wydrążyć środek.
- Ser utrzeć na tarce, szynke pokroić na małe kawałki, włożyć do miski wraz z bryndzą, oczyszczoną z łusek i ości sardynką, wlać oliwę, utrzeć wałkiem na masę, dodać paprykę.
- Połówki bułki napełnić masą i połączyć. Pokrajać w cienkie grzanki, przybrać na wierzchu kawiorem, obsypać wokoło drobno pokrajanym szczypiorkiem.
- Nadzienia do tych kanapek można robić według włąsnego pomysłu z różnych mięs, jaj, serów i innych dodatków.
Składniki:
- 1 długa bułka
- masło
- bryndza
- ser żółty
- sardynka
- szynka
- szczypta papryki
- 6 dag kawioru
- szczypiorek do przybrania
Źródło: Jak gotować, Maria Disslowa