Jak ugotować ryż na sypko?

0

Ryż na sypko gotuje się w następujący sposób: szklankę umytego ryżu pruży się przez chwilę w 2 łyżkach rozgrzanego oleju, po czym zalewa dwiema szklankami wrzącej wody, dodaje szczyptę soli i gotuje na bardzo małym ogniu, aż ryż wchłonie wodę. Następnie przykryty rondel trzeba zawinąć szczelnie w koc i odstawić na pół godziny, aby ryż doszedł w cieple.

Share.

About Author

Cześć! Miło Cię tu widzieć. Mam na imię Nina. Całkiem pokaźna książka z przepisami zostanie teraz rozbudowana o inne, równie inspirujące i babskie tematy. Wpadaj, kiedy tylko masz ochotę ugotować coś fajnego, przeczytać szczerą recenzję lub po prostu sprawdzić co się u mnie dzieje. Znajdziesz mnie również na FB, Instagramie oraz Endomondo. Wspominałam już, że tort bezowy z kremem mascarpone długo się przy mnie nie uchowa i nigdy nie odmawiam zakupów?

Leave A Reply