Jak dobrze usmażyć konfitury

0

Aby konfitury były dobrze usmażone, owoce należy ugotować w odpowiednio gęstym syropie. Niedogotowane owoce pływają po wierzchu, przegotowane tracą kolor i ciemnieją, stają się twarde i suche. Gęstość syropu do konfitur zależy od gatunku owoców. Najbardziej odpowiednim naczyniem do gotowania konfitur wydaje się być mosiężny rondel, ponieważ jest szeroki i płaski, owoce mogą pływać w nim swobodnie, a przy okazji nie stracą koloru.

Share.

About Author

Cześć! Miło Cię tu widzieć. Mam na imię Nina. Całkiem pokaźna książka z przepisami zostanie teraz rozbudowana o inne, równie inspirujące i babskie tematy. Wpadaj, kiedy tylko masz ochotę ugotować coś fajnego, przeczytać szczerą recenzję lub po prostu sprawdzić co się u mnie dzieje. Znajdziesz mnie również na FB, Instagramie oraz Endomondo. Wspominałam już, że tort bezowy z kremem mascarpone długo się przy mnie nie uchowa i nigdy nie odmawiam zakupów?

Leave A Reply