Co zrobić by mięso nie przyklejało się do tłuczka?

0

Podczas tłuczenia kotletów często mięso przykleja się do naszego tłuczka. Pozbawiamy się wówczas nie tylko kilku dodatkowych kęsów, ale dodatkowo dostarczamy sobie dodatkowej pracy – misternego czyszczenia narzędzia. Można temu łatwo zapobiec. Wystarczy że co jakiś czas będziemy moczyć tłuczek w zimnej wodzie.

Share.

About Author

Cześć! Miło Cię tu widzieć. Mam na imię Nina. Całkiem pokaźna książka z przepisami zostanie teraz rozbudowana o inne, równie inspirujące i babskie tematy. Wpadaj, kiedy tylko masz ochotę ugotować coś fajnego, przeczytać szczerą recenzję lub po prostu sprawdzić co się u mnie dzieje. Znajdziesz mnie również na FB, Instagramie oraz Endomondo. Wspominałam już, że tort bezowy z kremem mascarpone długo się przy mnie nie uchowa i nigdy nie odmawiam zakupów?

Leave A Reply