Ziemniaczane knedle

0

Przepis na ziemniaczane knedle

Składniki:

  • 1 kg ugotowanych ziemniaków
  • 3 dag masła
  • 1 cebula
  • 1 jajo
  • 2 dag utartej bułki
  • 4 dag mąki
  • zielona pietruszka
  • 4 dag masła
  • 1 dag bułki do polania

Opis:

  1. Rozetrzeć ugotowane ziemniaki, dodać uduszoną w maśle cebulę, jajo, mąkę, zieloną pietruszkę, wymieszać, wyrabiać gałki dowolnej wielkości, ugotować je w osolonej wodzie.
  2. Garnirować można knedlami półmisek z mięsem, polać zarumienioną bułeczką z masłem.
  3. Gdy knedle stanowią oddzielna potrawę, należy je przyrządzić z podwójnej ilości składników podanych w przepisie.
  4. Podawać do nich sos ogórkowy lub pomidorowy.
Share.

Leave A Reply