Szczupak z jajami

1

Przepis na szczupaka z jajami

Składniki:

  • 1 kg szczupaka
  • 6 dag masła
  • ziemniaki wykrawane łyżeczką
  • zielona pietruszka
  • 3 jaja na twardo do garnirowania

Opis:

  1. Oczyszczonego szczupaka nasolić i upiec z masłem w całości.
  2. Należy piec wolno 30-40 min. i polewać często masłem.
  3. Gdy szczupak się zrumieni, wyjąć go za pomocą łopatki na półmisek i ugarnirować wykrawanymi ziemniakami wymieszanymi suto z posiekaną zieloną pietruszką.
  4. Posypać szczupaka posiekanymi jajami, polać pozostałym w rondlu masłem.
  5. Gotowane ryby można również podawać w ten sposób z jajami.
Share.

Jeden komentarz

  1. Pingback: • Szczupak z jajami – przepis, składniki, przygotowanie – Posiłki – Przepisy kulinarne | amorexpres

Leave A Reply