Szczupak z kawiorem

0

Przepis na szczupaka z kawiorem

Składniki:

  • 1 kg szczupaka dag
  • 2 cebule
  • 1 marchew
  • 1 pietruszka
  • 1 seler
  • 10 ziaren pieprzu
  • 1/2 listka bobkowego
  • sól
  • 6 dag kawioru
  • 2 żółtka
  • 6 dag oliwy
  • rosół z ryby na sos
  • homar i cytryna do przybierania półmiska

Opis:

  1. Ogolonego szczupaka wypatroszyć, pokrajać w dzwonka, nasolić.
  2. Ugotować w litrze wody, pokrajane jarzyny, cebulę i korzenie.
  3. Przecedzić, zimnym, wywarem zalać szczupaka, gotować wolno 20 min. pozostawić w rosole do ostygnięcia.
  4. Ułożyć na półmisku, przybrać homarem i plasterkami cytryny.
  5. Na sos utrzeć w misce żółtka, dolewać oliwy jak do majonezu, gdy zgęstnieje rozprowadzić sokiem cytrynowym i przestudzonym rosołem z ryby, zmieszać z kawiorem i polać rybę.
Share.

Leave A Reply