Stokfisz w pomidorach

0

Przepis na stokfisza w pomidorach

Składniki:

  • 600 g filetów z dorsza lub morszczuka
  • 1,5 kg pomidorów
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • szklanka oleju
  • 150 g mąki
  • szczypta tymianku, bazylii, rozmarynu
  • sól, tymianek

Opis:

  1. Filety lekko posolić, obtoczyć w mące, smażyć na oleju.
  2. W rondelku dusić na oleju drobno posiekaną cebulę, obrane i oczyszczone z pestek pomidory, przyprawy i czosnek ( ok. 30 min. )
  3. Filety odsączyć z nadmiaru oleju, włożyć do przygotowanego sosu i dusić razem jeszcze kilka minut.
  4. Podawać z ryżem.

Źródło: Kuchnie różnych narodów, Kuchnia francuska

Share.

Leave A Reply