Rozbratle duszone

0

Przepis na rozbratle duszone

Składniki:

  • 4 rozbratle
  • 2 duże cebule
  • 6 dag masła
  • 2 dag maki
  • 1 marchew
  • 2 grzyby
  • szczypta pieprzu
  • 1/2 łyżki soli
  • 1/4 l rosołu

Opis:

  1. Zbić rozbratle, posypać obficie mąką, posolić i smażyć na rozgrzanym maśle.
  2. Gdy się zarumienią, dodać poszatkowaną cebulę i marchew, podlać rosołem, wrzucić pieprz i grzyby.
  3. Nakryć i dusić na wolnym ogniu godzinę, pilnując aby się nie przypaliły, należy ruszać je widelcem i od czasu do czasu podlać łyżką wody.
  4. Do rozbratli podać ugotowaną kwaśną kapustę i ziemniaki.

Źródło: Jak gotować, Maria Disslowa

Share.

Leave A Reply