Pstrągi saute

0

Przepis na pstrągi saute

Składniki:

  • 1 kg ryby
  • 1 cytryna
  • 6-8 dkg tłuszczu
  • 3 dkg mąki
  • sól
  • zielona pietruszka
  • pomidor

Opis:

  1. Ryby zabić, sprawić, opłukać starannie w dużej ilości wody.
  2. Osuszyć w czystej ściereczce.
  3. Tuszki osolić, oprószyć mąką.
  4. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu.
  5. Dosmażać na brzegu płyty, wstawić do nagrzanego piekarnika na 10-15 minut.
  6. Podawać na podłużnym półmisku, ułożone w jednym rzędzie.
  7. Obok ułożyć drążone ziemniaki, przybrać listkami zielonej sałaty, talarkami pomidorów, ćwiartkami cytryny.
  8. Osobno podawać surówkę.
Share.

Leave A Reply