Filety z kaczki

0

Przepis na filety z kaczki

Składniki:

  • 4 filety z pieczonej kaczki
  • 4 plastry szynki
  • 2 łyżki zieleniny
  • pół szklanki rosołu z podrobów
  • pół szklanki białego wytrawnego wina

Sos:

  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki słodkiej śmietanki
  • pół szklanki winogron

Opis:

  1. Na niewielkim półmisku ułożyć filety z kaczki i położyć na nich plasterki szynki.
  2. Zagotować rosół z winem, dodać namoczoną w zimnej wodzie żelatynę, zagotować i ostudzić.
  3. Polać nią filety z kaczki, wstawić do lodówki, aby galaretka stężała.
  4. Przed podaniem przyrządzić sos, ucierając na gładką masę majonez ze śmietaną i dodając umyte owoce.
Share.

Leave A Reply