Uszka z farszem grzybowym

0

Przepis na uszka z farszem grzybowym

Składniki:

  • 15 dag mąki
  • 2 jaja
  • szczypta soli
  • ugotowane grzyby
  • mała cebula
  • łyżka tartej bułki

Opis:

  1. Zagnieść z mąki, jednego jajka, łyżki letniej wody oraz szczypty soli ciasto, „wolniejsze” niż na makaron.
  2. Rozwałkować je cieniutko, pokrajać na małe kwadraciki ( ok. 3cm na 3cm ).
  3. Na każdym kwadraciku ułożyć odrobinę farszu, złożyć go po przekątnej, zlepić brzegi, a następnie dwa przeciwlegle rogi.
  4. Gotowe uszka wrzucać na osolony wrzątek, a gdy wypłyną, gotować jeszcze przez 3 minuty.
  5. Przygotowując farsz, grzyby drobno posiekać, przesmażyć na maśle z posiekaną cebulą, wymieszać z tartą bułką i surowym jajem.
Share.

Leave A Reply