Kotlety z grochu lub fasoli

0

Przepis na kotlety z grochu lub fasoli

Składniki:

  • 1/4 l grochu
  • 1 cebula
  • 4 dag smalcu
  • 2 jaja
  • 1/16 l bułki tartej
  • 1 łyżka koperku i pietruszki
  • dag mąki

Opis:

  1. Ugotować groch, a gdy jest już miękki przetrzeć przez sito.
  2. Aby dobrze przeszedł, przelewać wodą, w której się gotował, następnie podstawić w rondlu na ogniu, aby woda wyparowała.
  3. Włożyć usmażoną cebulę, jajo, bułkę tartą, zieleninkę.
  4. Można dodać ząbek siekanego czosnku.
  5. Wyrabiać i smażyć na patelni.
  6. Jest to idealny dodatek do kapusty.
  7. Podawać go można z innymi jarzynami lub sosem cebulowym, czosnkowym lub innym.
  8. Z takiej porcji wychodzi od 8 do 10 kotletów.
Share.

Leave A Reply