Kontomire froy

0

Przepis na kontomire froy

Składniki:

  • 50 dag mielonego mięsa
  • 1,5 opak. mrożonego szpinaku
  • 5-6 cebul
  • pół szklanki soku pomidorowego
  • pół szklanki keczupu
  • 2 jaja
  • 6 ząbków czosnku
  • 1,5 łyżeczki mielonych korzeni (cynamonu, goździków, imbiru, gałki muszkatołowej)
  • sól, pieprz
  • cukier
  • pół szklanki oliwy

Opis:

  1. Oliwę rozgrzać w głębszej patelni lub w płaskim rondlu, zeszklić w niej pokrajaną w plasterki cebulę, po czym wrzucić rozmrożony szpinak, wlać sok pomidorowy i keczup, dodać mielone mięso i na końcu wbić jaja.
  2. Chwilę przesmażyć mieszając, po czym dodać posiekany i zmiażdżony czosnek oraz inne przyprawy.
  3. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko lub wypieczonym i ewentualnie przyprawionym szafranem.
Share.

Leave A Reply