Przepis na roladki cielęce
Składniki:
- 8 sznycli cielęcych
- sól
- pieprz
- 6 łyżek musztardy
- 20 dag bryndzy
- 10 dag nadziewanych zielonych oliwek
- 2 pęczki natki
- 4 cebule
- 4 strąki papryki
- 10 łyżek oleju
- 2 szklanki czerwonego wina
- 5 łyżek śmietany
Opis:
- Sznycle lekko rozbić, oprószyć solą,pieprzem i z jednej strony posmarować musztardą. Pokroić oliwki, cebul i paprykę.
- Wymieszać bryndzę, oliwki oraz posiekaną natkę. Farsz nałożyć na posmarowane musztardą sznycle. Nakryć połową porcji papryki i cebuli. Zwinąć sznycle i spiąć wykałaczkami.
- Na części oleju obsmażyć roladki. Zalać winem, szklanką wody i dusić do miękkości.
- Na oleju przesmażyć pozostałą cebulę i paprykę. Dodać do sosu z mięsa,chwilę zagotować i zaprawić śmietaną