Wykwintne roladki cielęce

0

Przepis na roladki cielęce

Składniki:

  • 8 sznycli cielęcych
  • sól
  • pieprz
  • 6 łyżek musztardy
  • 20 dag bryndzy
  • 10 dag nadziewanych zielonych oliwek
  • 2 pęczki natki
  • 4 cebule
  • 4 strąki papryki
  • 10 łyżek oleju
  • 2 szklanki czerwonego wina
  • 5 łyżek śmietany

Opis:

  1. Sznycle lekko rozbić, oprószyć solą,pieprzem i z jednej strony posmarować musztardą. Pokroić oliwki, cebul i paprykę.
  2. Wymieszać bryndzę, oliwki oraz posiekaną natkę. Farsz nałożyć na posmarowane musztardą sznycle. Nakryć połową porcji papryki i cebuli. Zwinąć sznycle i spiąć wykałaczkami.
  3. Na części oleju obsmażyć roladki. Zalać winem, szklanką wody i dusić do miękkości.
  4. Na oleju przesmażyć pozostałą cebulę i paprykę. Dodać do sosu z mięsa,chwilę zagotować i zaprawić śmietaną
Share.

Leave A Reply