Pasztet z zielonym pieprzem wg Marty Cnotliwy

0

Przepis na pasztet z zielonym pieprzem wg Marty Cnotliwy

Sposób przygotowania:
•    50 dag surowego mięsa z kurczaka
•    50 dag wątróbek drobiowych
•    50 dag mielonej wieprzowiny
•    1 łyżka soli
•    3/4 łyżeczki czarnego pieprzu
•    1 łyżka soli
•    15 jagód jałowca
•    1/2 łyżki mielonego zielonego pieprzu
•    1/2 szklanki śmietany kremówki
Sposób przygotowania

  1. Wszystkie mięsa mielimy dwukrotnie z jałowcem i zielonym pieprzem i doprawiamy solą, czarnym pieprzem i śmietanką. Następnie wykładamy do wysmarowanej masłem foremki i pieczemy w kąpieli wodnej ok. 1, 5 godz. w temp. 200°C. Przechowujemy w lodówce do 5 dni.

 

Źródło: http://ugotowani.tvn.pl/przepisy/swiateczne-przepisy-ugotowanych-zobacz,70925,1.html

 

Share.

About Author

Cześć! Miło Cię tu widzieć. Mam na imię Nina. Całkiem pokaźna książka z przepisami zostanie teraz rozbudowana o inne, równie inspirujące i babskie tematy. Wpadaj, kiedy tylko masz ochotę ugotować coś fajnego, przeczytać szczerą recenzję lub po prostu sprawdzić co się u mnie dzieje. Znajdziesz mnie również na FB, Instagramie oraz Endomondo. Wspominałam już, że tort bezowy z kremem mascarpone długo się przy mnie nie uchowa i nigdy nie odmawiam zakupów?

Leave A Reply