Schab w płatkach migdałowych

0

Przepis na schab w płatkach migdałowych

Składniki:

  • 4  grubsze kotlety schabowe (po 150 g każdy)
  • 4 plastry żółtego sera
  • 4 połówki suszonych pomidorów z oliwy
  • 100 g płatków migdałowych
  • 2 jajka
  • 4 łyżki mąki
  • 2 ząbki czosnku
  • sok z cytryny
  • zioła prowansalskie
  • gałka muszkatołowa
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

Opis:

  1. Kotlety opłukać i osuszyć. Skropić sokiem z cytryny i natrzeć czosnkiem.
  2. w każdym zrobić głębokie nacięcie (kieszeń). Wnętrze posolić, popieprzyć i posypać ziołami. Włożyć połówkę pomidora owiniętą serem. Spiąć wykałaczką.
  3. Kotlety oprószyć mąką, zanurzyć w roztrzepanych jajkach z dodatkiem gałki muszkatołowej i opanierować w płatkach.
  4. Smażyć na oleju.
Share.

Leave A Reply