Pulpety z wątróbki

0

Przepis na pulpety z wątróbki

Składniki:

  • 15 dkg wątroby cielęcej lub drobiowej
  • 3 dkg tłuszczu
  • 6-8 dkg tartej bułki
  • 1 jajo
  • 2 dkg mąki
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka zielonej siekanej pietruszki

Opis:

  1. Wątróbkę cielęcą obrać z błony, przepuścić przez maszynkę do mięsa, dodać całe jajo, masło, bułkę tartą, sól i pieprz, siekaną zieloną pietruszkę.
  2. Utrzeć starannie.
  3. Wyrabiać w mące małe knedelki.
  4. Ugotować w osolonej wodzie.
  5. Zrobić próbę gotując jeden pulpet, jeżeli masa jest za rzadka dodać bułki tartej. Odcedzić.
  6. Podawać do flaków, kapuśniaku, zasmażanej kapusty.
Share.

About Author

Cześć! Miło Cię tu widzieć. Mam na imię Nina. Całkiem pokaźna książka z przepisami zostanie teraz rozbudowana o inne, równie inspirujące i babskie tematy. Wpadaj, kiedy tylko masz ochotę ugotować coś fajnego, przeczytać szczerą recenzję lub po prostu sprawdzić co się u mnie dzieje. Znajdziesz mnie również na FB, Instagramie oraz Endomondo. Wspominałam już, że tort bezowy z kremem mascarpone długo się przy mnie nie uchowa i nigdy nie odmawiam zakupów?

Leave A Reply