Pulpety z pieczeni

0

Przepis na pulpety z pieczeni

Składniki:

  • 15 dkg mięsa pieczonego
  • 5 dkg cebuli
  • 2 dkg tłuszczu
  • 3 dkg czerstwej bułki
  • 2 dkg tartej bułki
  • 2 jaja
  • 2 dkg mąki do wyrabiania
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka zielonej pietruszki

Opis:

  1. Cebulę obrać, pokrajać w krążki, usmażyć na tłuszczu na jasnozłoty kolor.
  2. Bułeczkę namoczyć, odcisnąć razem z cebulą i mięsem, przepuścić przez maszynkę do mięsa.
  3. Dodać 2 jaja, sól, pieprz, włożyć siekaną, zieloną pietruszkę i bułkę tartą.
  4. Wyrabiać w mące knedelki wielkości orzecha włoskiego.
  5. Ugotować w osolonej wodzie.
  6. Odcedzić.
  7. Podawać do rosołu, kapuśniaku, zupy szczawiowej, wiosennej.
Share.

Leave A Reply