Pieczeń z natką

0

Przepis na pieczeń z natką

Składniki:

  • 1 kg mielonego mięsa wieprzowo – wołowego
  • 2 kajzerki
  • 2 cebule
  • 2 łyżki smalcu
  • 3 jajka
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 5 łyżek kaszy manny
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

Opis:

  1. Cebule obrać, posiekać, przesmażyć na smalcu. Bułki namoczyć w wodzie, odcisnąć.
  2. Mięso dokładnie wyrobić z cebulką, bułką, jajkami, kaszą i papryką. Przyprawić solą oraz pieprzem.
  3. Natkę pietruszki posiekać. Połowę masy mięsnej wymieszać z połową natki.
  4. Podłużną formę natłuścić, wysypać natką. Kłaść w niej na przemian warstwy masy mięsnej z natką i bez. Całość ubić, posypać natką, skropić wodą.
  5. Piec ok. 50 minut w temperaturze 190 st.
Share.

Leave A Reply