Paluszki z mielonego mięsa pieczone na ruszcie

0

Przepis na paluszki z mięsa mielonego

Składniki:

  • 50 dag mięsa mielonego ( pomieszane mięso wołowe, wieprzowe, z barana, będzie najlepsze )
  • 1 jajo
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki oliwy
  • zielona papryka
  • cebula

Opis:

  1. Doprawić mięso na ostro pieprzem i solą, wymieszać z roztrzepanym jajem.
  2. W zwilżonych oliwą dłoniach formować mięsne wałeczki wielkości palca.
  3. Upiec je na silnie rozgrzanym grillu lub ruszcie, 2 razy przewracając.
  4. Podawać z surową cebulą i zieloną papryką, pokrajaną w drobną kostkę.
Share.

About Author

Cześć! Miło Cię tu widzieć. Mam na imię Nina. Całkiem pokaźna książka z przepisami zostanie teraz rozbudowana o inne, równie inspirujące i babskie tematy. Wpadaj, kiedy tylko masz ochotę ugotować coś fajnego, przeczytać szczerą recenzję lub po prostu sprawdzić co się u mnie dzieje. Znajdziesz mnie również na FB, Instagramie oraz Endomondo. Wspominałam już, że tort bezowy z kremem mascarpone długo się przy mnie nie uchowa i nigdy nie odmawiam zakupów?

Leave A Reply