Przepis na obwarzanki z pastą mięsno-pieczarkową
Składniki:
- 1-2 sznurki obwarzanków
- 15 dag mięsa pieczonego
- 10 dag pieczarek
- 3 łyżki masła
- łyżka gęstej śmietany
- sól
- pieprz
- zielona sałata
- strąk czerwonej papryki
Opis:
- Pieczarki umyć i oczyścić trzony.
- Poddusić z częścią tłuszczu ( 1 łyżka ), ostudzić i przepuścić razem z mięsem przez maszynkę.
- Do masy dodać masło, śmietanę, lekko oprószyć solą i pieprzem.
- Wszystkie składniki starannie wymieszać na jednolitą masę.
- Strąk papryki umyć, ściąć nasadę, usunąć gniazdo nasienne i pokrajać na 4 części.
- Masę przełożyć do woreczka ze szprycą i wyciskać na cały obwód każdego obwarzanka.
- Ozdobione masą obwarzanki wyłożyć na liście sałaty pokrywające okrągłą tacę lub półmisek, przybrać papryką.