Obwarzanki z pastą mięsno-pieczarkową

0

Przepis na obwarzanki z pastą mięsno-pieczarkową

Składniki:

  • 1-2 sznurki obwarzanków
  • 15 dag mięsa pieczonego
  • 10 dag pieczarek
  • 3 łyżki masła
  • łyżka gęstej śmietany
  • sól
  • pieprz
  • zielona sałata
  • strąk czerwonej papryki

Opis:

  1. Pieczarki umyć i oczyścić trzony.
  2. Poddusić z częścią tłuszczu ( 1 łyżka ), ostudzić i przepuścić razem z mięsem przez maszynkę.
  3. Do masy dodać masło, śmietanę, lekko oprószyć solą i pieprzem.
  4. Wszystkie składniki starannie wymieszać na jednolitą masę.
  5. Strąk papryki umyć, ściąć nasadę, usunąć gniazdo nasienne i pokrajać na 4 części.
  6. Masę przełożyć do woreczka ze szprycą i wyciskać na cały obwód każdego obwarzanka.
  7. Ozdobione masą obwarzanki wyłożyć na liście sałaty pokrywające okrągłą tacę lub półmisek, przybrać papryką.
Share.

Leave A Reply