Królik z cebulą

0

Przepis na królika z cebulą

Składniki:

  • 1 królik – ok. 1,25 kg
  • 2 kg cebuli
  • 4 łyżki oliwy
  • 150 g białego wina wytrawnego
  • sól, pieprz

Opis:

  1. Pokrajaną cebulę dusić w oleju bardzo wolno, stale mieszając przez około 30 minut, żeby nie zarumienić.
  2. Królika podzielić na części, podrumienić na łyżce oleju na wolnym ogniu, aby był prawie miękki.
  3. Dodać cebulę, wino, sól, pieprz.
  4. Zagotować pod przykryciem, zmniejszyć ogień i już bez przykrycia wolno dogotować.
  5. Sos ma być krótki.
  6. Podawać z ziemniakami z wody.

Źródło: Kuchnie różnych narodów, kuchnia francuska

Share.

About Author

Cześć! Miło Cię tu widzieć. Mam na imię Nina. Całkiem pokaźna książka z przepisami zostanie teraz rozbudowana o inne, równie inspirujące i babskie tematy. Wpadaj, kiedy tylko masz ochotę ugotować coś fajnego, przeczytać szczerą recenzję lub po prostu sprawdzić co się u mnie dzieje. Znajdziesz mnie również na FB, Instagramie oraz Endomondo. Wspominałam już, że tort bezowy z kremem mascarpone długo się przy mnie nie uchowa i nigdy nie odmawiam zakupów?

Leave A Reply