Grzyby zapiekane

0

Przepis na grzyby zapiekane

Składniki:

  • 80 dag borowików
  • 3 dag tłuszczu
  • 5 dag cebuli
  • sól
  • pieprz
  • 1/8 l śmietany
  • 4-6 dag sera tylżyckiego
  • 2 dag masła
  • 2 dag tartej bułki

Opis:

  1. Borowiki, gąski lub kozaki oczyścić, opłukać, większe pokrajać, mniejsze pozostawić w całości.
  2. Udusić do miękkości z tłuszczem, obraną i pokrajaną cebulą i 2-3 łyżkami wody.
  3. Sos odparować, do grzybów dodać sól i pieprz, wymieszać i ułożyć na półmisku do zapiekania.
  4. Zalać śmietanką, posypać tartym serem zmieszanym z tartą zarumienioną bułką, skropić masłem.
  5. Wstawić do piekarnika i zapiec.
Share.

Leave A Reply