Zupa z kapusty pekińskiej

0

Przepis na zupę z kapusty pekińskiej

Składniki:

  • cała kapusta pekińska
  • 2 duże cebule
  • 300 g piersi z kurczaka
  • 300 g pieczarek
  • sól, pieprz
  • 1 kostka bulionowa
  • 1 liść laurowy
  • ziele angielskie
  • zioła prowansalskie

Opis:

  1. Cebulkę obieramy i kroimy drobno. Tak samo postępujemy z pieczarkami.
  2. Warzywa te dusimy na patelni. Na odrębnej przysmażamy pierś z kurczaka z ziołami prowansalskimi pokrojoną w paski lub kostkę – wedle uznania.
  3. Kapustę pekińską szatkujemy i wrzucamy do dużego garnka. Zalewamy wodą i gotujemy powoli na małym ogniu. Dodajemy liść laurowy i ziele angielskie.
  4. Gdy kapusta zmięknie wrzucamy do niej duszone pieczarki, cebulę i mięso.
  5. Przyprawiamy i gotujemy całość ok. 30 min na wolnym ogniu.
  6. Smacznego.
Share.

Leave A Reply