Przepis na wstążki z kurczakiem i serem śmietanowo-serowym
Składniki:
- 500 g filetów z kurczaka
- 300 g makaronu, najlepiej wstążek
- mały kubek śmietany
- mały kubek jogurtu naturalnego
- zioła prowansalskie
- 10 dag sera żółtego
- sól
- pieprz
Opis:
- Filety z piersi kurczaka dokładnie myjemy i kroimy w średniej wielkości kostki.
- Następnie smażymy je z dodatkiem przypraw i ziół prowansalskich na patelni.
- W międzyczasie gotujemy makaron, najlepiej by był aldente.
- Przygotowujemy sos: mieszamy śmietanę i jogurt, dodajemy przyprawy do smaku i dużą porcję ziół prowansalskich ( ok. 2 łyżki stołowe ).
- Dodajemy starty żółty ser.
- Całość wlewamy do piersi kurczaka i przez chwile podsmażamy na patelni.
- Następnie na porcję makaronu wlewamy odpowiednią porcję sosu.