Barszcz z królika

0

Przepis na barszcz z królika

Składniki:

  • 1/4 kg mięsa królika
  • 1 cebula
  • 2 dag mąki
  • 1 łyżeczka posiekanego kopru
  • 1 seler
  • 1 pietruszka
  • 10 dag grzybów
  • 1/2 kg buraków
  • kawałek kapusty
  • 1/2 l kwasu burakowego
  • 1/8 l śmietany
  • ziemniaki jako dodatek

Opis:

  1. Wygotować smak z głowy, kostek, żył, resztek mięsa królika.
  2. Osobno ugotować smak z buraków, grzybów i wszystkich przygotowanych jarzyn, włącznie z cebulą.
  3. Dodać odrobinę korzeni.
  4. Przecedzić oba wywary do czystego garnka.
  5. Dodać kwas burakowy, sól, poszatkowane buraki, zagotować.
  6. Z resztek cebuli, mięsa, tłuszczu zrobić uszka do barszczu albo obrać ziemniaki.
  7. Barszcz zabielić śmietaną.
Share.

Leave A Reply