Mazagran

0

Przepis na mazagran

Składniki:

  • 1 dag kawy naturalnej
  • kieliszek koniaku
  • 4 dag cukru
  • ćwierć szklanki lodu

Opis:

  1. Zagotować wodę (szklanka). Zmieloną kawę zaparzyć wrzącą wodą, odcedzić, dodać cukier, ostudzić i zmieszać z koniakiem.
  2. Napój mocno oziębić i dodać rozdrobniony lód.
  3. Gotowy mazagran rozlać do wysokich szklaneczek i podawać ze słomką.
Share.

About Author

Cześć! Miło Cię tu widzieć. Mam na imię Nina. Całkiem pokaźna książka z przepisami zostanie teraz rozbudowana o inne, równie inspirujące i babskie tematy. Wpadaj, kiedy tylko masz ochotę ugotować coś fajnego, przeczytać szczerą recenzję lub po prostu sprawdzić co się u mnie dzieje. Znajdziesz mnie również na FB, Instagramie oraz Endomondo. Wspominałam już, że tort bezowy z kremem mascarpone długo się przy mnie nie uchowa i nigdy nie odmawiam zakupów?

Leave A Reply