Poncz Sangria

0

Przepis na poncz Sangria

Składniki:

  • 1 litr białego półwytrawnego wina
  • 250 ml soku jabłkowego
  • 700 ml lemoniady cytrynowej
  • 100 ml soku pomarańczowego
  • 100 ml słodkiej wiśniówki
  • 2 winne jabłka
  • 2 cytryny
  • kostki lodu
  • aromat waniliowy

Opis:

  1. Do soku jabłkowego dolać sok pomarańczowy.
  2. Cienkim strumieniem dolać wiśniówkę, stale mieszając.
  3. Dodać kilka kropli aromatu waniliowego.
  4. Schłodzić.
  5. Jabłka umyć, osuszyć, przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne, pokroić na cienkie cząstki.
  6. Cytryny wyszorować, sparzyć wrzątkiem, pokroić w plasterki.
  7. Owoce przełożyć do wcześnie przygotowanych pucharków, dolać sok z wiśniówką.
  8. Tuż przed podaniem dodać schłodzone wino wymieszane z lemoniadą.
  9. Podawać z kostkami lodu.
  10. Wskazówka: Sangrię można też przygotować w szklanej wazie i rozlewać do szklaneczek
Share.

About Author

Cześć! Miło Cię tu widzieć. Mam na imię Nina. Całkiem pokaźna książka z przepisami zostanie teraz rozbudowana o inne, równie inspirujące i babskie tematy. Wpadaj, kiedy tylko masz ochotę ugotować coś fajnego, przeczytać szczerą recenzję lub po prostu sprawdzić co się u mnie dzieje. Znajdziesz mnie również na FB, Instagramie oraz Endomondo. Wspominałam już, że tort bezowy z kremem mascarpone długo się przy mnie nie uchowa i nigdy nie odmawiam zakupów?

Leave A Reply