Likier pomarańczowy

1

Przepis na likier pomarańczowy

Składniki:

  • 4 pomarańcze
  • 1 l spirytusu
  • 1 kg cukru
  • 3/4 l wody

Opis:

  1. Wlać do dużej butelki sok wyciśnięty z 2 pomarańcz i skórkę obraną z 4 pomarańcz.
  2. Wlać spirytus.
  3. Zagotować cukier z wodą
  4. Gdy ostygnie wlać do spirytusu.
  5. Po dwóch dniach przefiltrować likier przez bibułę.
  6. Pozlewać do butelek.
  7. Używać po 2 miesiącach.

Źródło: Jak gotować, Maria Disslowa

Share.

About Author

Cześć! Miło Cię tu widzieć. Mam na imię Nina. Całkiem pokaźna książka z przepisami zostanie teraz rozbudowana o inne, równie inspirujące i babskie tematy. Wpadaj, kiedy tylko masz ochotę ugotować coś fajnego, przeczytać szczerą recenzję lub po prostu sprawdzić co się u mnie dzieje. Znajdziesz mnie również na FB, Instagramie oraz Endomondo. Wspominałam już, że tort bezowy z kremem mascarpone długo się przy mnie nie uchowa i nigdy nie odmawiam zakupów?

1 komentarz

Leave A Reply