Świąteczna przystawka z szynki

1

Przepis na świąteczną przystawkę z szynki

Składniki:

  • 5-6 cienkich plasterków szynki lub kiełbasy szynkowej
  • szklanka gęstej śmietany ( niezbyt kwaśnej )
  • łyżka świeżo utartego chrzanu
  • trochę soku z cytryny
  • łyżeczka sproszkowanej żelatyny
  • sól

Opis:

  1. Plasterki szynki zwinąć w ruloniki, śmietanę ubić na sztywno (najlepiej w mikserze) dodając chrzan, szczyptę soli i trochę soku z cytryny.
  2. Pod koniec ubijania dodać namoczoną w odrobinie wrzątku, dokładnie rozpuszczoną żelatynę.
  3. Kremem napełnić ruloniki szynki (najlepiej za pomocą cukierniczej szprycy) i ułożyć na przybranym listkami sałaty półmisku.
Share.

Jeden komentarz

  1. Pingback: • Śniadanie Wielkanocne - przepis, składniki, przygotowanie - Ale przepis! - Przepisy kulinarne

Leave A Reply