Przepis na jeżyki z pasztetu
Składniki:
- 30dag pasztetu mięsnego lub drobiowego
- 8 cienkich kromek bułki
- 10dag masła
- pęczek cienkiego szczypiorku
Opis:
- Na kromce bułeczki ułożyć kopczyk pasztetu i uformować z niego jeżyka.
- Oczy zrobić z okruchów ciemnego chleba lub goździków.
- Masło utrzeć na pulchna masę, osolić nieco, nałożyć so szprycy cukierniczej i na każdym jeżyku zrobić kolce.
- Ustawić wszystkie na półmisku suto posypanym posiekanym szczypiorkiem.
Źródło: Przyjmujemy gości. B. Bieniecka
2 komentarze
Prototyp Mięsnego Jeża!!!! Byliśmy pierwsi!
Pingback: • Głodny w biurze? Co wziąć do jedzenia? - przepis, składniki, przygotowanie - Ale pomysł! - Przepisy kulinarne