Jeżyki z pasztetu

2

Przepis na jeżyki z pasztetu

Składniki:

  • 30dag pasztetu mięsnego lub drobiowego
  • 8 cienkich kromek bułki
  • 10dag masła
  • pęczek cienkiego szczypiorku

Opis:

  1. Na kromce bułeczki ułożyć kopczyk pasztetu i uformować z niego jeżyka.
  2. Oczy zrobić z okruchów ciemnego chleba lub goździków.
  3. Masło utrzeć na pulchna masę, osolić nieco, nałożyć so szprycy cukierniczej i na każdym jeżyku zrobić kolce.
  4. Ustawić wszystkie na półmisku suto posypanym posiekanym szczypiorkiem.

Źródło: Przyjmujemy gości. B. Bieniecka

Share.

2 komentarze

  1. Pingback: • Głodny w biurze? Co wziąć do jedzenia? - przepis, składniki, przygotowanie - Ale pomysł! - Przepisy kulinarne

Leave A Reply