Przepis na jaja nadziewane tuńczykiem w zielonym sosie
Składniki:
- 4 jaja
- puszka tuńczyka w oliwie
- 4 łyżki majonezu
- 2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki
- łyżka puree ze szpinaku ( ugotowany, zmielony dwukrotnie )
- sól
Opis:
- Jaja ugotować na twardo, ostudzić, obrać i przekrajać wzdłuż.
- Usunąć ostrożnie żółtka, spody białek lekko ściąć, aby lepiej leżały na półmisku.
- Żółtka rozetrzeć z łyżeczką majonezu i rozdrobnionym tuńczykiem na jednolitą masą, osolić do smaku.
- Połówki białek wypełnić kopiasto masą, formułując kształt całego jaja.
- Z reszty majonezu, szpinaku i natki przyrządzić zielony sos i wypełnić nim półmisek, po czym ułożyć przygotowane jaja.
- Przybrać małymi rzodkiewkami lub ćwiartkami pomidorów.
2 komentarze
Pingback: • Śniadanie Wielkanocne - przepis, składniki, przygotowanie - Ale przepis! - Przepisy kulinarne
Pingback: • Czym zaskoczyć gości na Wigilii? - przepis, składniki, przygotowanie - Ale pomysł! - Przepisy kulinarne