Jaja nadziewane tuńczykiem w zielonym sosie

2

Przepis na jaja nadziewane tuńczykiem w zielonym sosie

Składniki:

  • 4 jaja
  • puszka tuńczyka w oliwie
  • 4 łyżki majonezu
  • 2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki
  • łyżka puree ze szpinaku ( ugotowany, zmielony dwukrotnie )
  • sól

Opis:

  1. Jaja ugotować na twardo, ostudzić, obrać i przekrajać wzdłuż.
  2. Usunąć ostrożnie żółtka, spody białek lekko ściąć, aby lepiej leżały na półmisku.
  3. Żółtka rozetrzeć z łyżeczką majonezu i rozdrobnionym tuńczykiem na jednolitą masą, osolić do smaku.
  4. Połówki białek wypełnić kopiasto masą, formułując kształt całego jaja.
  5. Z reszty majonezu, szpinaku i natki przyrządzić zielony sos i wypełnić nim półmisek, po czym ułożyć przygotowane jaja.
  6. Przybrać małymi rzodkiewkami lub ćwiartkami pomidorów.
Share.

2 komentarze

  1. Pingback: • Śniadanie Wielkanocne - przepis, składniki, przygotowanie - Ale przepis! - Przepisy kulinarne

  2. Pingback: • Czym zaskoczyć gości na Wigilii? - przepis, składniki, przygotowanie - Ale pomysł! - Przepisy kulinarne

Leave A Reply