Zrazy siekane z grzybami

0

Przepis na zrazy siekane z grzybami

Składniki:

  • 1/2 kg zrazówki
  • 8 dag masła
  • 3 cebule
  • 1 bułka
  • 1 jajko
  • 3 dag mąki
  • 1/2 listka bobkowego
  • 12 ziaren pieprzu
  • 1/16 l tartej bułki
  • 1/2 l rosołu
  • 3 dag grzybów
  • 1 żółtko
  • 1/8 l śmietany

Opis:

  1. Ugotować grzyby i posiekać je bardzo drobno.
  2. Przesmażyć na maśle cebulkę, dodać posiekane grzyby, tartą bułkę, żółtko, trochę soli i pieprzu.
  3. Nadziewać tym zrazy, smażyć.
  4. Na sos zrobić zasmażkę z cebulą, podlać wywarem z grzybów i śmietaną, włożyć do sosu zrazy, dusić pod pokrywą.
  5. Podawać do zrazów wypiekaną kaszę albo ryż.
  6. Mogą być także zrazy bez śmietany.
Share.

Leave A Reply