Schab peklowany pieczony

0

Przepis na schab peklowany pieczony

Składniki:

  • 80 dkg schabu
  • 4 dkg tłuszczu
  • 5 dkg cebuli

Opis:

  1. Schab zapeklować.
  2. Mięso wyjąć z zalewy, opłukać.
  3. Osączyć i odrąbać kości kręgosłupa, wyłożyć na brytfannę o odpowiedniej wielkości na rozgrzany tłuszcz.
  4. Oblać tłuszczem po wierzchu, włożyć obraną i pokrajaną w talarki cebulę.
  5. Wlać 3-4 łyżki wody.
  6. Piec często podlewając sosem i jeśli potrzeba wyparowany sos uzupełnić wodą.
  7. Gdy schab jest miękki wyjąć, pokrajać w plastry, ułożyć na podłużnym półmisku.
  8. Podawać z grochem puree, chrzanem z octem, kapustą słodką.
Share.

Leave A Reply