Racuszki z cukini

0

Przepis na racuszki z cukini

Opis:

  1. Obraną cukinię zetrzeć na tarce do ziemniaków.
  2. Odcedzić część soku, który po osoleniu można wypić lub dodać do jakiejkolwiek zupy.
  3. Do startej masy dodać jaja, mąkę, sól, przyprawę jarzynka, wymieszać.
  4. Kłaść racuszki łyżką na rozgrzany tłuszcz, smażyć na rumiano.
  5. Podawać na gorąco, same lub z dodatkiem sałatki z pomidorów.

Składniki:

  • 50dag cukini
  • 3 jaja
  • 10dag mąki
  • sól, jarzynka
  • olej

Źródło: Ze zwykłych produktów, niezwykłe potrawy, K. Pyszkowska

Share.

About Author

Cześć! Miło Cię tu widzieć. Mam na imię Nina. Całkiem pokaźna książka z przepisami zostanie teraz rozbudowana o inne, równie inspirujące i babskie tematy. Wpadaj, kiedy tylko masz ochotę ugotować coś fajnego, przeczytać szczerą recenzję lub po prostu sprawdzić co się u mnie dzieje. Znajdziesz mnie również na FB, Instagramie oraz Endomondo. Wspominałam już, że tort bezowy z kremem mascarpone długo się przy mnie nie uchowa i nigdy nie odmawiam zakupów?

Leave A Reply