Paszteciki w naleśniku z grzybami

0

Przepis na paszteciki w naleśniku z grzybami

Składniki:

  • 5 dag suszonych grzybów
  • 3 dag masła
  • 1 cebula
  • 1/8 l śmietany
  • 1 jajo
  • 1/8 l bułki tartej do wykończenia
  • 6 dag masła do smażenia

Opis:

  1. Ugotowane grzyby posiekać, przysmażyć z bułką na cebulce, posolić, dodać śmietanę i surowe jajo, wymieszać i nadziewać naleśniki.
  2. Rozsmarowywać równo, zwinąć w wałeczek, wyrównując po obu końcach, przeciąć na połowę.
  3. Obcięte ciasto kłaść do środka naleśnika.
  4. Napełnione paszteciki maczać w jaju, otaczać go w bułeczce, smażyć na gorącym maśle.
  5. Podawać paszteciki do barszczu i kapuśniaku, albo z sosem grzybowym po zupie.

Źródło: Jak gotować, Maria Disslowa

Share.

Leave A Reply