Przepis na paszteciki w naleśniku z grzybami
Składniki:
- 5 dag suszonych grzybów
- 3 dag masła
- 1 cebula
- 1/8 l śmietany
- 1 jajo
- 1/8 l bułki tartej do wykończenia
- 6 dag masła do smażenia
Opis:
- Ugotowane grzyby posiekać, przysmażyć z bułką na cebulce, posolić, dodać śmietanę i surowe jajo, wymieszać i nadziewać naleśniki.
- Rozsmarowywać równo, zwinąć w wałeczek, wyrównując po obu końcach, przeciąć na połowę.
- Obcięte ciasto kłaść do środka naleśnika.
- Napełnione paszteciki maczać w jaju, otaczać go w bułeczce, smażyć na gorącym maśle.
- Podawać paszteciki do barszczu i kapuśniaku, albo z sosem grzybowym po zupie.
Źródło: Jak gotować, Maria Disslowa