Omlet po normandzku

0

Przepis na omlet po normandzku

Składniki:

  • 5 jaj
  • 2 wątróbki kurze
  • 2 łyżki śmietanki
  • 100 g masła
  • 100 ml wina białego
  • sól, pieprz

Opis:

  1. Jajka należy wbić po jednym do miseczki, ubić przez krótki czas widelcem, aby masa nadal była ciągnąca się.
  2. Następnie dodać łyżkę mleka lub śmietanki.
  3. Wreszcie dodajemy masło, w niewielkich kawałkach.
  4. Przysmażoną w kawałkach wątróbkę mieszamy z winem, solimy i pieprzymy. Podgotowujemy 5 minut.
  5. Potem trzymamy w cieple.
  6. Gotowy omlet zawijamy i do środka wlewamy wątróbkę z winem.
  7. Posypać pietruszką

Źródło: Kuchnie różnych narodów, Kuchnia francuska

Share.

Leave A Reply