Kulebiak z ryżem i jajami

0

Przepis na kulebiak z ryżem i jajami

Opis:

    1. Ugotować grzyby.
    2. Na smaku grzybowym ugotować ryż na gęsto, dodać do ryżu przysmażone na maśle i posiekane z cebulą grzyby i grubo posiekane jaja.
    3. Wymieszać i posmarować rozwałkowane ciasto, zwinąć jak strudel, posmarować białkiem, upiec w gorącym piekarniku.
    4. Podawać kulebiak pokrajany ukośnie na zupie.

      Składniki:

        • 16 dag mąki,
        • 1 żółtko,
        • 2 dag drożdży,
        • 1/2 łyżka soli,
        • 1/16 l śmietany,
        • 1/16 l mleka do drożdży,
        • 8 dag masła do rozwałkowania na ciasto półfrancuskie,
        • 2 jaja na twardo,
        • 4 dag ryżu,
        • 6 dag grzybów,
        • 1 cebula,
        • 5 dag masła na nadzienie,
        • 1 białko do posmarowania

          Źródło: Jak gotować, Maria Disslowa

          Share.

          Leave A Reply