Kotlety z fasoli

0

Przepis na kotlety z fasoli

Składniki:

  • 50dag fasoli
  • 2-3 ugotowane ziemniaki
  • cebula
  • 2dag tłuszczu
  • jajo
  • sól
  • pieprz do smaku
  • tarta bułka
  • tłuszcz

Opis:

  1. Namoczoną poprzedniego dnia fasolę ugotować, a następnie odparować wodę o gorącą fasolę przetrzeć przez sito.
  2. Dodać ugotowane, przetarte ziemniaki, podsmażona w tłuszczu cebulę, jajo,  przyprawy do smaku.
  3. Można do masy dodać drobno pokrajaną kiełbasę, wymieszać.
  4. Uformować wałek, wyłożyć go na posypaną tartą bułką stolnicę, odcinać nożem kotlety, obtaczać w tartej bułce i smażyć.
  5. Podawać z dodatkiem surówki lub sosu pomidorowego.

Źródło: Ze zwykłych produktów, niezwykłe potrawy. K. Pyszkowska

Share.

Leave A Reply