Jaja po diabelsku

0

Przepis na jaja po diabelsku

Opis:

  1. W płaskim rondlu rozgrzać oliwę, włożyć zmiażdżony ząbek czosnku, posiekaną drobno cebulkę, wszystko lekko przyrumienić.
  2. Następnie dodać przecier pomidorowy, keczup, tymianek, sól i pieprz.
  3. Mieszając, gotować na małym ogniu około 15 minut, po czym wbić jaja, lekko zamieszać.
  4. Pod przykryciem trzymać na najmniejszym ogniu jeszcze 10 minut.
  5. Na koniec dodać utarty ser, zamieszać.
  6. Otrzymaną masę nakładać na ciepłe, świeże tosty.
  7. Podawać na ogrzanym półmisku, posypane zieleniną.

Składniki:

  • 5 jaj
  • przecier pomidorowy ( pół szklanki )
  • keczup
  • 4 łyżki oliwy
  • cebula
  • ząbek czosnku
  • tymianek
  • 5 dag utartego żółtego sera
  • 5 kromek pieczywa tostowego
  • sól, pieprz

Źródło:  Przyjmujemy gości,  Biruta Bieniecka

Share.

About Author

Cześć! Miło Cię tu widzieć. Mam na imię Nina. Całkiem pokaźna książka z przepisami zostanie teraz rozbudowana o inne, równie inspirujące i babskie tematy. Wpadaj, kiedy tylko masz ochotę ugotować coś fajnego, przeczytać szczerą recenzję lub po prostu sprawdzić co się u mnie dzieje. Znajdziesz mnie również na FB, Instagramie oraz Endomondo. Wspominałam już, że tort bezowy z kremem mascarpone długo się przy mnie nie uchowa i nigdy nie odmawiam zakupów?

Leave A Reply