Cielęce kruszki w sosie cytrynowym

0

Przepis na cielęce kruszki w sosie cytrynowym

Składniki:

  • 1/2 kg kruszek
  • 1/2 l rosołu
  • 5 dag masła
  • 3 dag mąki
  • 1/2 cytryny
  • szczypta gałki muszkatołowej i pieprzu
  • 1 łyżeczka zielonej pietruszki
  • 1/2 łyżki soli
  • 1 kostka cukru

Opis:

  1. Oczyszczone kruszki pokrajać na kawałki, ugotować w rosole.
  2. Zrobić zasmażkę z masła i mąki, rozcieńczyć rosołem.
  3. Włożyć korzenie i dodać sok cytrynowy, dosolić i dołożyć cukier.
  4. Wlać ten sos do kruszek, dodać posiekaną zieloną pietruszkę.
  5. Zagotować.
Share.

Leave A Reply