Ciasto francuskie na paszteciki II

0

Przepis na ciasto francuskie II

Opis:

  1. Zagnieść ciasto według poprzedniego przepisu, dodając do mąki 1 dag masła, wino, żółtko, szczyptę soli i tyle wody, aby było ścisłe, jak na pierogi.
  2. Dalsze czynności wykonywać zgodnie z poprzednim przepisem.

Składniki:

  • 12 dag mąki
  • 12 dag masła
  • 1 łyżka białego wina
  • 1 żółtko
  • 5 dag mąki do podsypywania

Źródło: Jak gotować, Maria Disslowa

Share.

About Author

Cześć! Miło Cię tu widzieć. Mam na imię Nina. Całkiem pokaźna książka z przepisami zostanie teraz rozbudowana o inne, równie inspirujące i babskie tematy. Wpadaj, kiedy tylko masz ochotę ugotować coś fajnego, przeczytać szczerą recenzję lub po prostu sprawdzić co się u mnie dzieje. Znajdziesz mnie również na FB, Instagramie oraz Endomondo. Wspominałam już, że tort bezowy z kremem mascarpone długo się przy mnie nie uchowa i nigdy nie odmawiam zakupów?

Leave A Reply